06 - 46 28 45 85 contact@gedragsstrategie.nl
Selecteer een pagina

Over Madelon

Bureau Gedragsstrategie.

Dat ben ik, Madelon van Hemel

Hoi, ik ben Madelon van Hemel, gedragspsycholoog.

Ik help organisaties, overheden en bedrijven gedragsverandering in gang te zetten. Ik help je het gedrag van je doelgroep te begrijpen en écht te veranderen.

Wat dacht je hiervan…

Je begrijpt het gedrag van jouw doelgroep, weet wat ze motiveert en wat ze tegenhoudt. Én je hebt een aanpak ontwikkeld die effectief en langdurig gedrag verandert. Je worstelt niet meer met de vraag waarom het steeds niet lukt om je doelgroep te bereiken en in beweging te brengen.

Doe het anders: speel in op wat jouw doelgroep écht motiveert

Ik zie het overal om me heen. We zenden informatie en denken hiermee het gedrag van mensen te kunnen veranderen. We proberen hen te overtuigen waarom het zo belangrijk is om nieuw of ander gedrag uit te oefenen.

Maar het is niet onze ratio die het voor het zeggen heeft bij het bepalen van ons gedrag. De meeste beslissingen nemen we juist onbewust. En daarom heeft deze aanpak vaak niet het effect dat je wenst.

Begrijp de psychologie achter gedrag

Daarom wil ik je helpen om inzicht te krijgen in dat wat je doelgroep (je medewerkers, klanten, inwoners) motiveert, en dat wat ze tegenhoudt. En een aanpak te ontwikkelen die effectief en langdurig gedrag verandert. Wetenschappelijk onderbouwd en gericht op resultaat.

Wat kan die Madelon van Hemel?

Eigenlijk ben ik al zo lang als ik me kan herinneren gefascineerd door wat mensen doen. En vooral door waarom zij doen wat ze doen. Als kind kon ik stil in een hoekje zitten kijken naar kinderen of volwassenen om me heen. Heerlijk vond ik dat.

Na de middelbare school wilde ik graag een opleiding doen waarbij ik opgeleid werd voor een beroep ‘met mensen’. Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening, ging ik al snel aan de slag als jongerenwerker. Ik maakte kennis met allerlei vormen van gedrag, van opstandig, gemeen, stiekem en uitdagend, naar speels, vriendelijk, en uitbundig. En ik leerde er met vallen en opstaan mee om te gaan, ermee te spelen en mooie dingen te bereiken. Dit voedde mijn interesse in de psychologie van gedrag verder, en ik startte met de opleiding Psychologie.

Hoewel ik weet dat mijn brein mij vast voor de gek houdt, denk ik me nog precies te kunnen herinneren waar ik zat toen ik voor het eerst iets las over ‘onbewust en automatisch gedrag’. Op dat moment kreeg ik het inzicht dat menselijk gedrag helemaal niet zo rationeel is als wij altijd gedacht hebben. Dat wij mensen, bij alles wat we doen, beïnvloed worden door onze omgeving, zonder dat we dat doorhebben.

Magisch was dit moment. Dit intrigeerde me toch zo. Want dat kan toch helemaal niet?

Het kan wél, begreep ik toen ik nog meer hierover las. Ik verslond werkelijk alle boeken die ik kon vinden. Na mijn studie wilde ik nog meer weten, en startte met een promotieonderzoek naar automatisch gedrag bij verslaving. Ik leerde onderzoek doen, gedrag analyseren, en kennis vertalen naar het ontwikkelen van interventies.

Ik promoveerde en ging aan de slag als senior-onderzoeker bij een grote zorginstelling. Maar tóch… ik miste iets. Deze baan was het nog niet helemaal. Totdat er iets gebeurde waardoor alles ineens op zijn plek viel. Ik had er een burn-out voor nodig om het roer echt om te gooien. Ik wilde mijn kennis en expertise inzetten om écht een verschil te maken in de wereld.

Als bijna-veertiger nam ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Zonder enige ondernemerservaring, maar met een enorme drive. Ik volgde een postacademische studie in Nijmegen, en zet nu deze kennis, en mijn passie en ervaring in voor positieve gedragsverandering. Zodat we samen kunnen werken aan gedrag dat bijdraagt aan een gezond leven, en een gezonde wereld.

Wat ik voor je kan betekenen:

Ik help je met:

  1. Inzicht krijgen in waarom jouw aanpak niet werkt, en wat ervoor nodig is om tot een effectieve aanpak te komen
  2. De psychologie achter het gedrag van jouw doelgroep te begrijpen
  3. Een aanpak te ontwikkelen voor succesvolle gedragsverandering

Zodat je inzichten uit de gedragspsychologie gericht kunt inzetten en je je doelen kunt bereiken.

Meer weten? Kijk hier voor mijn diensten, of maak een afspraak.